Mércores, 24 Abril, 2019
I ENCONTRO DE FORMACIÓN PROFESIONAL DE GALICIA, CASTELA-LEÓN E PORTUGAL PDF Imprimir E-mail

Mércores 19 de novembro de 2014

Mais de cen persoas entre directores, vicedirectores e xefes dos departamentos de Hostalaría e Turismo de mais de vinte centros educativos de Castela-León, Norte de Portugal e Galicia, se dereon cita nas instalacións do CIFP Compostela, para asistir ao I ENCONTRO DE FORMACIÓN PROFESIONAL DE GALICIA, CASTELA-LEÓN E PORTUGAL.

Este encontro promovido pola Consellaría de Educación, Cultura e Ordenación Universitaria, pretende ter unha continuidade no tempo, na busca da reflexión e a posta en común das distintas actuacións e das experiencias novidosas levadas a cabo no ámbito da formación profesional e dos sectores produtivos relacionados. Innovación, calidade, creatividade, emprendemento, mobilidade e empleabilidade dos titulados, que fan que a formación profesional teña un papel clave no incremento da competitividade empresarial e na mellora da economía.

A modo de resumo o programa desenvolveuse como estaba previsto, do seguinte xeito:

Recepción

Recepcion 1  Recpcion 2  Recepcion 3 

10:00- Inauguración do encontro D. Manuel Corredoira López. Director Xeral de Educación, Formación Profesional e Innovación Educativa. Consellería de Cultura, Educación e Ordenación Universitaria.

10:20- Mesa redonda. Papel da formación profesional no desenvolvemento do sector da hostalaría.

Modera: Alberto Otero Tuñas . Director do IES Vilamarín de Ourense
Pepe Solla. Restaurante Casa Solla. Estrela Michelín.
Alberto Traversa: Revista “La Alacena Roja”
Enrique Camiñas: Director do hotelEurostar “Ciudad de la Coruña”
 
11:00- Mesa redonda. Fomento da empleabilidade no sector da hostalaría: FP dual.
Modera: Manuel Hermo Piñeiro. Director do CIFP Carlos Oroza de Pontevedra.
Jose Maria Barrán. Director Area de Hoteles Hotusa Eurostars
Yolanda Gómez Ambrosio. Xerente Federación de Empresarios de Hostalaría de Pontevedra.
Paulo Morais Vaz. Director Escola de Hostalaría Douro-Lamego, Portugal.
Teresa Fernández Casal. Titora proxecto FP Dual
1 mesa1  2º mesa 2  2º mesa3
12:00-Talleres Gastronómicos

TALLER “SHOW-COOKING”

Narrador: José Antonio Vieites Quntáns (Secretario do CIFP Compostela)
Javier Olleros. Restaurante Culler de Pau, O Grove-Pontevedra. Estrela Michelín
Beatriz Sotelo. Restaurante A Estación, Cambre- A Coruña. Estrela Michelín
Manolo García. Restaurante O Retiro da Costiña, Santa Comba-A Coruña. Estrela Michelín.
Diego López. Restaurante La Molinera, Lalín – Pontevedra. Cociñeiro galego do ano 2014.
Cociña1  Cociña2  Cociña3 
TALLER CATA COMENTADA DE VIÑOS
Narrador: Manuel García Santiso (Vicedirector do CIFP Compostela)
Viños Galegos. Oscar Quintana,campión galego Nariz de Ouro 2014 e Maître d´Hotel do Parador de León.
Viños do norte de Portugal. Pedro Esteves, profesor Escola de Hostalaría e Turismo de Lamego.
Viños de Castela-León. Victor Iglesias, profesor IES Vaguada de La Palmae Alfonso Fariñas, profesor IES Diego de Praves.
cata 1  Cata2  Cata3 
TALLER BARISTAS. “LATTE ART”
Narradora: María Rey Fernández (profesora do CIFP Compostela)
Damián Novoa Seijas. Campión barista galego e campión de España de “Latte Art”.
Victor Couto. Bicampeón barista galego.
Latte art1  latte art 2  Latte art3 
14:00- Bufet degustación, elaborado e servido por alumnos do CIFP Compostela.Imaxes
Comida1  Comida 2  Comida3 

16:00- MASTERCLASS COCTELERÍA

Narrador: Manuel García Santiso (Vicedirector do CIFP Compostela)
Diego Mosquera. Profesor IES Vilamarín
Diego1  Diego2  Diego3 
17:00- Presentación da marca “Rede de formación profesional de hostalaría de Galicia”
Consellería de Cultura, Educación e Ordenación Universitaria.
 Clausura

17:30- Clausura do encontro

Toda a recepción e protocolos de guia a talleres, entrega de agasallos e información aos participantes, correo a cargo do alumnado do ciclo superior de Xestión de Aloxamentos Tirísticos acompañados polo seu profesorado

Agasallos  Agasallos2 

Para ver mais imaxes siguenos en Facebook